uFeel.me
ЛУННАТА СОНАТА
Автор: tonia_borisova,  13 юли 2011 г. в 03:27 ч.
прочити: 283

В нощ – сребърна и глухо-тиха,

прозрачни звуците изтичат

под  пръсти ласкави, невидими…

Пианото с тих ромон буди

заспал виолов вятър в цвете,

криле изящни, пеперудени…

А в галещия шепот свети,

молитвено и скръбно-нежно,

признание за обич невъзможна -

обречена, осъдена безбрежност

в пространството и времето, тревожно,

с милувката на тъжна арфа

докосваща пленително Душата…

Бетовен е сънувал Любовта!

Загадъчна Жена в съня изгряла

и Лунната соната оживяла

с прозирната измамност на миража…

Душата тази музика разказва –                                                   

едва дочута приказка в дъжда            

за капещото злото на листата,

в последен листопад  люляни.

20.02.1980г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me