uFeel.me
Куплети музика преди вечерня
Автор: inamay,  1 ноември 2009 г. в 20:42 ч.
прочити: 332
И приздрача.
Дърветата олекнаха от светлина.
От ъгъла, иззад една елха,
обади се виолончело.
Покани призрачното нощно чело
в обърнатата шапка на камбанарията.
Прозорците шлифоваха
опаловата светлина на лампите.
Фагот запя подир щурец.
От боровете се търкулна тежест на шишарка
и разпиля в тревата семена.
Английски рог открехна някаква врата.
Покани с жест на театрален полъх,
вълнуващо облечен с аромат на лак,
парфюм и още нещо, но без име.
Звънчета стъклени подрънкваха
до басов отзвук в медна струна.
Прелиташе голяма сива птица.
Размахваше криле
и музиката повече нарастваше...
Елегия струеше от очите,
изписали кората на брезите с цвят на лен...
Заглъхнаха стените да излъчват топло.
От зеленикавото злато на небето
се скъса с плътен бас душата на камбаната
и вечерта се свлече в двора гола.
С минорна терца се обади кукувица...
отекна отдалече като ехо,
преди до лястовичето  гнездо
под стряхата да се приспи...

15.06.2009 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me