uFeel.me
Краят на един (не)удачник
Автор: anapest,  25 юли 2012 г. в 11:44 ч.
прочити: 393

Не станах благородник от светкавици огрян.
Крокодилите обичам, затуй съм бос и нямам чанта.
Както моя стар приятел Д`Артанян,
препускам сред каляски, яхнал свойта кранта.

Не станах и бунтовник от геройската плеяда.
Не получих рани, нито лъскав знак.
Другарите си даже молих за пощада,
когато плачех над убития си враг.

Не станах откривател на чужди светове.
От весла и перки нарязан беше моят океан.
Не съм Протей*, но изправих сто превити гърбове,
така от всички най-накрая бях видян.

***********************************************
Цветята радостно брояха героите по своя път.
Събирах аз ожънати нозе, само за едно кръгом.
Покрай смелчаците, решили шумно да умрат,
сенките пречупих, тихо, крадешком.

*От древногр. митология - морски старец, превъплъщаващ се в много образи. Син на Посейдон.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me