uFeel.me
Концерт за цигулка и измислици
Автор: raders,  1 юли 2011 г. в 21:27 ч.
прочити: 242

 „Измислих си празник за двама\"

                      „Светла Караянева\"

 

В безсънна нощ душата на цигулката.

безпаметно бродира тишина.

Рисувам сън от танца на светулките

в симфония от зимна светлина.

 

Измислям си среднощ софра за двамата.

Измислен празник имам си сега.

Измислям те дори, когато няма те

в измислени градини от тъга.

 

Препускайки среднощно след миражите,

до себе си да стигна не успях.

Безименни са всички лунни плажове

и всички океани лунен прах.

 

И може би отдавна си забравила.

И може би светът е вече друг.

Но в таз игра не съществува правило;

приключвам  вече - вече съм до тук.

 

Последен тракт и спускат се завесите.

Последно тишината е на ход.

И шепнат ми мълчания отнесено

безсъници от свършен епизод.

 

И някак много странно е гримирана

последната ми истинска любов.

Измислям синя птица за умиране.

Сбогувам се и вече съм готов.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me