uFeel.me
Колко пъти порасна, Алиса*?...
Автор: Desert_Rose,  4 февруари 2009 г. в 18:11 ч.
прочити: 467

Колко пъти порасна, Алиса*?...

Алиса*,
и днес ли бягаш след Белия заек?…
Няма край този път.
И тунела.
Въртиш се.
Във нежни спирали.
Затворù очите си,
за да прогледнеш…
Алиса,
иди при Кралицата на сърцата…
И си поискай карта.
Но черна.
Дама Купа се сърди.
А при Шапкаря
някой ми каза –
раздават надежда…
Няма щастливи развръзки, Алиса…
Няма кой да ти свива
хартиени рози.
Времето бърза.
Отсреща, изглежда,
пак ще си правят
чаено парти…
Дъжд не вали
в тази странна градина.
Всяко стъкло
е мъничък свят,
в който се сблъскват наужким
годините.
И часовете
се връщат назад…
Колко ли пъти порасна, Алиса?
Някак е странно,
че пак си дете…
Песни не помниш?
И своето минало?
В камъче детството светло
ти взех…
*      *      *
Алиса,
пак ли бягаш след Белия заек?...
Няма край този път.
И тунела.
Въртиш се.
Във нежни спирали.
Днес не отваряй очи.
Не убивай копнежа…






________________________________

* Алиса – (англ.) Alice. Героиня на Луис Карол (Lewis Carroll) от „Алиса в страната на чудесата” и „Алиса в Огледалния свят

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me