uFeel.me
Коледна нощ над Ветрен
Автор: severianin,  25 декември 2012 г. в 08:43 ч.
прочити: 206

Едно небе от тъмен габардин
– параден кител, шит за генерали –
с ревер, окичен с лъскави звезди,
като големи фронтови медали;

една луна като извит ханджар,
или пък ефес на старинен кортик,
или кована в облачната жар
подкова златна за небесна порта...

...и лунна свила върху хълма чер,
обвила раменете на полето,
като мечта на старши офицер –
парадни генералски еполети.

Пилее злато празничният свод
и, впечатлен от орденската броня,
аз, командирът на свързочен взвод,
отдавам чест на звездните пагони.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me