uFeel.me
Когато е невидимо...
Автор: pin4e,  31 май 2012 г. в 13:06 ч.
прочити: 539

Момичето с цигулката живееше на пясъка


и пееше на дюните. На драките. На рибите.


На изгреви не вярваше. Но залезът е кратък


и може да го чуете, когато е невидим.


 


Събираше си съчки. ПривЕчер, по замръкване.


Кибритът се взривяваше от досега с ръцете ú .


Вселената осъмваше щастлива и препълнена


от тъмното на огъня, от светлото в морето.


 


Умееше чорбици - от мидички и камъни.


Звездите се притулваха зад гневно бели облаци.


Когато тя засвиреше, засенчваше и пламъка.


Божествена по дяволски. И бременна от Космос!


 


Морето се смаляваше. Мажорно и послушно


облизваше нозете ú - щастливо синьо куче -


размахвайки опашка я вземаше на мушка.


... Тя доверчиво легна в морето. Като суша.


 


Цигулката бе върната - на прилива от люлката -


водите  я подхвърляха. Ненужна вече котва.


Днес слънцето е ледено. Сълза. Или висулка,


премръзнала в жестоките  добри очи  на Господ.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me