uFeel.me
Клошар
Автор: Amenscha,  10 юли 2010 г. в 00:24 ч.
прочити: 410
Тъй безпаметно сив е денят -
сиви облаци, сиво небе,
черни мисли в ума му пълзят,
празни приказки, празно сърце.
 
Дрипав, мърляв, нещастен и стар
колелото побутва със злоба.
Спира бавно до мръсен  казан,
устни мърдат и хулят бога.
 
Жажда мъчи го, глад го разяжда,
a казанът е празен, вони.
И кашонът на пейката в парка
за постеля не става, уви.
 
А светът покрай него минава,
безразличен, усмихнат и млад.
Всеки поглед встрани отклонява,
не разбрал що е жажда и глад.
 
А клошарят унил и прегърбен,
колелото подкарва едвам.
Псува животa си грозно озъбен,
орисията да е беден и сам.
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me