uFeel.me
Кажи ми, татко...
Автор: Giovanita,  3 юни 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 1362

 

Кажи ми, мили татко, колко пъти
си спомняш съм заплакала пред теб?
(Но тайно, укротявайки гнева ти
тешах от болка своя силует!)

Кажи ми, колко пъти те погледнах
с тъгата, със която плака ти?
А колко дни с търпение последно
превръщах в свои твоите сълзи?

Кажи ми колко пъти се предадох?
(Макар да съм го искала почти...)
Надежда да не плачеш ти раздадох,
че неведнъж спасил си ме и ти!

Кажи ми, татко... Мислиш, че забравих
деня, във който си отиде Тя?
Представа нямаш даже как се справих
с нелепите окови на смъртта!

Представа нямаш, татко, колко пъти
в кошмарните си нощи Я сънувах...
Стоях разплакана на кръстопътя
и шепнейки със нея се сбогувах!

Наяве не успях... и съжалявам!
Тежи ми, татко, както и на тебе!
Дано Ни вярва, помни и прощава
за болките в отминалото време!

Тешим се, татко с толкова раздели...
Загубил свойта майка, продължаваш!
И вярваш, че в задгробните предели
е Тя - която няма да забравиш!

И аз тъгувам, татко... ти не знаеш...
Сърце обаче нямам да ти кажа!
Защото смелостта да се разкаеш
не дава смисъл в глухите миражи...

Прости ми, татко! Баба ще живее
във мен докато тихо я последвам!
И тази липса... дето в мене тлее...
ще тлее във сърцето до последно!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me