uFeel.me
КОЛКО ГРЯХ ИМА, БОЖЕ
Автор: bohem,  7 май 2012 г. в 09:58 ч.
прочити: 529
Аз не искам със пръст да ме сочат
и да бъда мишена в нощта.
Всеки ден и със принца, и с просяка
от софрата си хляба деля…
 
И клошарът в сърцето си носи
късче спомен от своя мечта
и въпроси...Въпроси... Въпроси…
Колко грях има, Боже, в света…
 
За това мога с просяка – просяк
да съм в тоя измислен живот.
Аз сълзата във себе си нося
и душата ми не е робот…
 
И когато особите знатни
си повярват, че те са над Бог –
по-добре е да бъда приятел
със клошар от съседния блок…
 
Николай Дялков
гр.Тополовград
Април, 2012 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me