uFeel.me
Името да е благословено, здраво, чисто! (Etchi и krasimira1)
Автор: krasimira1,  6 декември 2011 г. в 00:18 ч.
прочити: 374

Наздраве от Ани и мен!

Н
ощта напълва хамбара цял със звезди,

а в просъница ресници свежда Луната.
Закъснели проблясват тук там светлини
да запълнят пролуките на тъмнината.


Рибарска мъжка глъч, пробужда утринта
акомпанира и камбанен звън църковен...
В лика на Чудотвореца оглежда се света -
иконата с цветя обсипва благодарен.


Ценен дар дал - търпение, сторено добро,
а от уроците му хората по-мъдри стават.
Виното горчиво казват по-истинско било
дълго отлежава, а глътките му ни спасяват. 



Има безброй легенди, достигат наши дни
говорещи за смелост, човечност, закрила.
На Свети Никола добродетелта съхрани
и силата му имай и вярата непоклатима!


Името да е благословено, здраво, чисто!
Препълнени да бъдат дните с благодат!
От живота да чуваш аплодисменти често!
Честит бъди, приятелю! С късмет и богат!


Едно с другите, днес честващи имен ден,
радвай сърце и душа, почитайки Светеца!
Прегради леко преминавай, благословен
и запази навеки пробуден в теб живеца!
(а)

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me