uFeel.me
ИМЕТО Й...
Автор: upadychen.poet,  9 февруари 2013 г. в 08:00 ч.
прочити: 386
Името й беше Пясък
и всички стъпваха върху косите й,
без дори да се замислят.
Тя болка носи ли?
Тя болка крие ли?

Името й беше Порцелан.
Оставяха следи от пръсти,
по нежната й бяла шия.
Трошаха я, развяваше я вятър после.
Тя болка носи ли?
Тя болка крие ли?

Името й бе Прозорец,

и малките момчета целиха я с камъни.
Напукваха се вените й,
рухваха страните.
Тя болка носи ли?
Тя болка крие ли?

Кръвта й, мога ли,
в малка шепа цвете да прелея?
Да се попари то. Или да изникне пак.
Болката различно всекиго дарява.

Различни имена тя носи,
но едно сърце.
На нас съвсем прилича,
навярно вече я преследва неспокоен сън.

Но не сънува мене, зная.

А мислом тъжно я зова...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me