uFeel.me
И циганското лято си отиде
Автор: nella_gold,  1 януари 2013 г. в 16:44 ч.
прочити: 213

И циганското лято си отиде -

измокрено до кости, 

и сърдито. А зимата - 

ще е искрящо вино,

и край камината приседнала,

на тежки върви

чушки люти 

ще заниже.

Край нея тихо ще промърква

една, оперена наглед,

но черна котка.

В комина вятър 

ще издува мрежи,

а паяците в ъгъла ще хъркат.

И нощите... ония, ще са дълги,

със топъл мирис 

хляба ще се фука.

И огъня доволно ще се пери.

Ще лумва в нас - души изпепелени,

със светлина ще ни облива...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me