uFeel.me
Грозно момиче
Автор: Naransina,  15 март 2013 г. в 21:26 ч.
прочити: 494
Скрих се в себе си, като грозно момиче
разпиляло по вятъра дръзки мечти.
Ненадейна изчезнах от свят анемичен.
И без туй там ме нямаше. Или почти
анонимно пресичах на изгрев площадите.
А наоколо мирис на градска мъгла.
Тя душата ми свита в бездушие страдаше.
Но духът ми бе огнен. Златен меч изкова.
Та разсече веригите, приземили простора.
Аз свободна летях на орлови криле.
Висините ме мамеха все нагоре... нагоре.
И над мен и под мен беше само небе.
 
А наоколо... тихо... се стелеше злото.
Под костюм леденееха змeеви люспи.
Но от факлите лумна фениксът, който
беше пепел доскоро в зениците пусти.
 
Разгневена се втурнах - грозно момиче
разпиляло по вятъра дръзки мечти.
Нажежена до бяло по площадите тичам.
Тичам редом до други пламтящи души.
Знамена се развяват. Небесата светлеят.
И от облака ангели слизат при нас.
Древен конник пронизва с копие змея,
че отнема се скоро всяка змеева власт.
 
Разпиляни по вятър, се завръщат мечтите.
Птица огнена пали в небето звезда.
От крилата на феникса пламъци слитат.
И в сърцата човешки зазорява зора...

 

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me