uFeel.me
Фонтаните се смеят под носа си...
Автор: pin4e,  7 октомври 2009 г. в 11:43 ч.
прочити: 467
Метрото - осветено като вечност.
На нощ мирише. Хладна и сатенена.
Вагоните са в гръб - като надежди...
Загубена съм малко и намерена.

По булеварди - бели като гълъби
вървя, за да избягам от страха си.
Краката ми са лед. А той е кръгъл.
Фонтаните се смеят под носа си.

А зад гърба ми Айфел вдига кулата
и ме заплашва с ножа й ръждясал.
Очите ми са сухи. Парят скулите,
а Сена гълта сенките уплашени.

Пред Лувъра две врани се целуват.
Изглежда бял. Ненужен и затворен.
По плочките измислици рисувам
и няма никой, за да ме обори.

В градините на Тюйлери е вечер.
И бавно храня патици настръхнали.
Трохите чужди в шепите ми лепнат.
Студът е френски. Устните ми - български.

2005

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me