uFeel.me
Есенно по пълнолуние... или за мислен глас след музиката на валдхорна
Автор: inamay,  16 ноември 2011 г. в 00:43 ч.
прочити: 436
 
В поле от градски шум, 
на изход от метро, 
редеше глас валдхорна. 
Кръгът от звуци 
падаше в калта, 
оставяше следи,
от цвят...
на мак, 
трендафил, 
теменуга, 
роза...
ухания от лятото, 
докосване 
от пеперуда. 
Човекът с шапка 
на райета 
и тъмносив чадър 
забави сянка, 
погледна малък ъгъл 
от калната полянка 
и се усмихна много сходно. 
Валдхорната, изпъстрила калта, 
отправи стъпки... 
по стената,
намери дървената стряха,
надвесените любопитни керемиди...
и всички звуци отлетяха, 
закичиха с цветя 
стъкла на автобуси, 
заплетоха криле в листа... 
Шумът в града заспа... 
Дъжд заръмя.
Последен пътник мина.
Човекът със валдхорна
във следващия миг се вписа...
\"Обичам чай в среднощ,
косите на жена,
когато спускат бяла панделка,
зад облаче застанала луна
и тръпка от горчиво вино, 
старо...
Да тръгваме ли? 
А? 
По своята следа...\"
Валдхорната прибра.
А някъде полето,
с голямата луна над него знаеше,
че някой не заспа...
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me