uFeel.me
Есенно... от Южния парк
Автор: inamay,  14 октомври 2011 г. в 23:05 ч.
прочити: 410
------
Закътана в гора,
едва отпила есенна отвара
от първи багрени листа,
заслушвам шепота на тишината,
поникнал в семенцето на шишарка.
Не отминавам слънчевата сянка
от облаче,
загледало се в кестенче
и спирам дъх
от страх
да не изплаша светлината,
закичила с роса, кристалче,
краче на малко, сиво паяче...
------
Засвири вятърът \"Алея Гранде\",
понесе валсващи листа
и хвърли жълти фойерверки
в замислените езера.
Избърса смръщения лик небе
от белите следи на водопада.
Разходи шепнеща ръка
по прегорялата трева.
В камъша се обърка -
едва не сбърка костенурка
с коруба  на дърво.
А после, до клонка от бреза
в ръцете ми заспа...
------
Парченце шоколад
оставя по небцето
есен.Отминалия летен дъх
с наслада
се отпуска
по езика.И натежава
Витоша със силует.Алеите,
посоките на вятъра
за шума,притихват под дъжда, 
привикват с тишината
и с мрачната стена
на планината.
Не мисля за това,
че има утре.
Но булевардът
трупа шум
и ми припомня...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me