uFeel.me
Есенни импресии
Автор: tonia_borisova,  16 октомври 2012 г. в 01:36 ч.
прочити: 490
ЕСЕННИ ИМПРЕСИИ

Под кестените капещи вървим.
Изящна трепкаща дантела –
ефирни сенки-светлини
и златно-алено е сплела
от шушнещите листи Есента.
А шумният забързан град бучи
зад мъдрата преграда на гората;
заплашва да ни грабне и запрати
обратно в смазващите си обятия.
Внезапно - Шумановото „Мечтание”!
Дете с цигулка рони тишината
и светят на калъфа в пустотата
разплакани монети-подаяние.
Притворило мечтателно очи,
изтегля лъка нежно и красиво -
търкалят се по струните сълзи,
че детство неживяно си отива,
а само листопадът щедро все
със златните си листи го дарява…

Оглъхнал парк. Унесено дете.
„Мечтание” от Шуман и… забрава.



Октомври ме поведе тази нощ
към спомените свидни на сърцето…
Щом музика си пуснах – за разкош,
и включих си луната – да ми свети,
Вивалди тишината разпиля
и образи нечакани изникнаха:
златистото на есенна гора –
хармония Божествена, политнала –
в очите ми се завъртя и леко
с лъчисти звуци, мъдра Светлина
душата ми поведе по пътека
към звънка и прозирна синева.
Магьосник- чародеец ме целуна –
ветрец смирен и уморено-тих
отпусна леко опнатите струни
на тъмните разпуснати коси,
дано заспя сега и засънувам,
да не усещам как топят се в мен,
онези тайни и бленувани
надежди за любовен плен…
За миг поне да спре нощта
под миглите на моите клепачи,
та никой да не види как – сама,
безсилна от копнеж по тебе плача.
15.10.2012г., Ямбол
Книгата „Тайнства”

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me