uFeel.me
ЕРЕТИЧНО
Автор: argonyk,  1 март 2013 г. в 08:18 ч.
прочити: 313
Едва ли вярата у мен ще се разлисти,
тъй както по канона е прието.
Налегнаха ме тъмни еретични мисли,
откакто брат ми тръгна към небето;

откакто празниците делнично изтляха
и тихо се превърнаха в загадка
и мъката човешка две очи събраха,
притихнали под черната забрадка.

Нима на мама Господ запис ще изпрати,
за хляб когато няма две монети?...
Аз бих изстъргал с нокти цялата позлата,
от свещници, олтари и кубета.

Наясно съм, че думите ми смут пораждат,
че не с библейски глас смирен говоря.
Какво, че с ерес сам казана си подклаждам -
не ме е страх дори и с Бог да споря.

Едва ли вярата у мен ще се разлисти,
а уж мечтите ми не бяха малки...
Взривявам тишината с еретични мисли
и кръста ще нацепя за подпалки.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me