uFeel.me
ЕХ, ЖИВОТЕ! (2)
Автор: fenix,  14 юли 2012 г. в 15:44 ч.
прочити: 394
Частица малка от твоята болка,
искам днес ако мога да взема.
Ех, животе... досущ  богомолка -
първо люби, а после превзема.

Ех, животе! Каква въртележка...
днес си тук, утре - пътник незнаен.
В кош нагърбили свойте болежки,
през живота вървиме - нетраен!

Стискаш зъби, градиш и създаваш,
свойто утре с високи кокили...
макар вътрешно често да знаеш,
че не никнат цветя, а бодили.

Всичко в този живот е утопия...
вечността - няк\'во странно понятие.
Побеждава във филма все лошия,
а пък ние редим съзаклятия...

А пък ние... дори и не искаме,
да погледнем живота в очите.
Страх и ужас чете се наистина,
преброени щом виждаме дните...

Ех, животе! Желан и проклинан,
днес си тук утре пътник незнаен.
Колко всъщност до дъното имаме?
Никой друг освен Господ не знае!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me