uFeel.me
Думите на един умиращ
Автор: apostola,  5 април 2013 г. в 13:13 ч.
прочити: 393
Нима не съм заслужил, Боже,
към мен да бъдеш старец благ?
Нима не искаш и не може
на теб да бъда мил и драг?

Защо оставяш ме на друми
сиротен,гладен,че и...бос?
Защо не казваш топли думи
или ме смяташ ти за прост?

Нима достойно е да влача
години дрипави на гръб?
От мъка всеки ден да плача
и да полягам все на ръб?

Защо така ме ти наказваш
да мисля всеки ден за гроб?
Защо едни ги все помазваш,
а мене смяташ ме за роб?

Отричам се от тебе вече-
не искам да ми бъдеш Бог.
Отивам даже по-далече:
набивам те от днес на глог.

Така поне и аз ще мога
да казвам силно:Няма Бог!
Ще смъркам земната си дрога
и ще се влача,като смок.

И нека моите другари
със мъка да ме погребат...
И вместо вино и цигари,
псувните ми да раздадат.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me