uFeel.me
Доброволна заблуда
Автор: iam,  11 октомври 2011 г. в 08:41 ч.
прочити: 258

Съвременното чудо „нета”

удобно настани се в нашите домове,

мълчанието бързо ни превзема,

когато влезем в този виртуален свят.

 

Откриваме тук светове различни

приятели, съвети, та дори любов,

приемаме заблудата с надежда,

че в крак сме със съвременния свят.

 

Объркан си – не се коси,

все някой в нета ще открие

решение за твоите проблеми.

 

Виновен си – не се коси,

днес прошката „on line” е на промоция,

раздават я безплатно „приятели добри”.

 

За теб обич няма- не се коси,

безброй обичащи „приятели” Ще се явят,

дори промоция на любовта ще обявят.

 

Безсънни нощи, картички любовни,

и хиляди изречени лъжи

сега изпълват нашето ежедневие,

комплексите избиват от нашите глави.

 

И колко интересен е живота

с новите „приятели” добри,

и колко скучни са в дома ти хората,

живеещи в тоз реален свят.

 

В нета няма кой да ти мрънка

и грешките ти да брои,

там всички те „обичат’,

любов раздават без пари.

 

А в къщи първи са проблемите,

познатите партньори и тъй скучни дни,

че бързо гледаш да избягаш,

при „истински приятели добри”.

 

Но идва ден, когато осъзнаваш,

че истинските, стойностни неща

са тук при теб, в дома ти скучен,

за нета който ти предаде с лекота.

 

Отдаден ти на виртуалните „приятели”

в заблуда доброволно си живял,

че таз неистинска реалност в нета

даряват те с човешка топлина.

 

Единствено, тоз който е до теб

и пътя ти житейски споделя всеки ден,

да разбере ще може твоята душа,

и с истинските чувства той да те дари.

 

Да знаеш всеки може да е интересен в нета,

разбиране, любов и приключения да търси там,

но правилно е мисля да се постараем-

това което даваме в нета,

с другия до нас да споделим…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me