uFeel.me
Добър вечер, Приятелю млад...
Автор: Snowflower,  21 октомври 2010 г. в 11:02 ч.
прочити: 501

        
Добър вечер от мен, Приятелю млад,
във една позабравена вече България –
тих, спокоен и малък планинския град
ще те срещне със хората… своите…

Често има в очите тъга, но смехът
не докрай в своя ден са изгубили…
Щом празнуват, не с показна слава блестят -
пазят тихата памет и съвест…

Тук все още и рози уханни цъфтят
в малки дворчета, спомени скътали…
Все по-малко, обаче, се раждат деца
с онзи въздух балкански закърмени…

Щом тоз въздух веднъж и ти сам си отпил,
ще поискаш ли пак да си тръгнеш?!
Но цената… един чужденец би платил
да откупи последните къщи…
         
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me