uFeel.me
Дилема
Автор: Naransina,  9 май 2009 г. в 19:37 ч.
прочити: 404

Валят душите от Небето...
Бог ги посажда на земята...
и тръгва в пътя си детето,
със Диадема във косата.
   Дъгата цветна го огрява
   и Истината е в сърцето;
   Гласът на Бог го наставлява,
   усмивка му краси лицето.
И Диадемата е силна -
блести над детската глава;
и Светлината и обилна
прогонва всяка тъмнина...
   Но идва ден и чува шепот
   на изкусителна змия;
   и без да знае как, детето
   изрича първата лъжа.
Внезапно пада тишина...
връхлита мрак - гробовна птица,
откъсва с лепкава ръка
от Диадемата искрица...
   И в Лунапарка на смъртта
   завърта дните си сърцето -
   приема корист за искра,
   за пръст продава си Небето.
Съдбовно идва страшен миг
и Диадемата се снема;
а дяволът с победен вик,
душата бърза да отнеме...
   Бог в Милостта Си най - голяма,
   изпраща Ангел - вестоносец;
   предлага нова Диадема -
   човекът кръста си да носи.
На него всичко да разпъне:
грях, завист, похоти зловещи...
при Бог отново да се върне,
да не ламти за земни вещи.
   На кръстопът човек застава,
   дали да стане пак детето;
   че Диадемата е Слава,
   Венец и пропуск за Небето...
...или забравил за Луната,
за Слънцето и за Звездите,
да бъде червей под земята,
във нощи кални да се скита...
               *   *   *
Това е днешната дилема -
на кръстопът пред Ад и Рай;
човекът свойта Диадема,
ще защити ли с чест докрай!!?

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me