uFeel.me
Дъждовно
Автор: inamay,  1 февруари 2009 г. в 23:43 ч.
прочити: 293

Заваля.

За слуха…

И пробяга

от погледа

боязлива

надежда,

без следа…

от посегнали

капки,

звън

в тишина...

И вали,

и разлива,

слухът

ги отпива,

прималя…

Лик луна

ме обви

в светлина...

Не вали.

Само спомени

тихо притропват

из мисли,
за дъжд
зажаднели,
като
глътките дъх
за очи...

А зрънцата

от пясък и грах

се пързалят,

звънливо 
търкалят тела
в една

изрисувано

пъстра тръба

от бамбук…

rainstick*...



-----
* rainstick (Уикипедия, от англ. ез. Rain - дъжд, Stick - пръчка) - музикален перкусионен инструмент от групата на фрикционните идиофони.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me