uFeel.me
Дъжд
Автор: Keimi,  3 юли 2011 г. в 15:47 ч.
прочити: 198
Порой изля се над града,
над къщи, ниви и поля,
изчисти наслоените места
от кал, прах и мръсотия.

Стичат се дъждовни капки,
по къщните стъкла,
измиват белезите трайни,
оставени от нечия ръка.

Улиците също изми,
прах по тях няма оставен,
чисти са дори коли,
една до една в ред направен.

Проля се и над нивята,
изля се, напои житата,
сега сити са зрънцата,
доволни от водата.

Само децата негодуват,
провали се тяхната игра,
в парка не ще се налудуват,
докат слънце не огрее над града.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me