uFeel.me
Давай, кръчмарю
Автор: Nikol_Rus,  28 юли 2011 г. в 19:15 ч.
прочити: 417
Давай кръчмарю, наливай вино!
Да пия и да забравя…
Спри, погледай и ти, Месечино,
мъката как ще удавя!

Пет години в чужбина се скитах,
с боси крака и чепици,
гръбнак извивах, простак почитах,
за тия пусти парици.

От гурбет вчера, кога се върнах,
заварих мама вдовица…
Къщата празна и там не зърнах
жена и дребни дечица…

Давай кръчмарю, наливай вино!
Да пия и се напия…
Стой отгоре и ти, Месечино,
към теб да гледам кат’ вия!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me