uFeel.me
Да направим Земята красива
Автор: Шкафчето,  7 юли 2013 г. в 18:04 ч.
прочити: 389
Това е петстотният ми стих в този прекрасен сайт, който открих преди близо пет години и исках да е някак по-различен от тези, които обикновено пиша. Написал съм го така, че да има два прочита и се надявам много от вас да ги разберат и двата.
Пожелавам на всички здраве и много нови творби!

Не всичко край нас е поляни
с израстнала тучна трева,
често срещат се сиви орници -
пустееща в тръни земя.

И когато безгрижно си тичаме
босоноги в зелената шир,
неочаквано синори спират ни,
отвъд тях - бодил след бодил.

Тогава, невзели обувките,
бавно стъпваме, то ни боде -
ние смело вървим и не спираме,
търсейки ново, зелено поле.

А не можем ли да се поспреме,
да отръстим орницата сива,
да посеем тревички, цветенца -
да направим Земята красива!?
 

06.07.2013 г.
Шкафчето
 

отръстим - диалектна дума, използвана в нашия край, означаваща изчистване на тръни, храсталаци... 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me