uFeel.me
ДУХЪТ НА ПОЕТА
Автор: aza_9,  26 юни 2011 г. в 00:22 ч.
прочити: 197
     В ПАМЕТ НА РАДОЙ РАЛИН
       С ОБИЧ И ПРЕКЛОНЕНИЕ


ПРЕЗ СВОЯ ТРУДЕН И ШАРЕН ЖИВОТ,
ГЛАВА НЕ СКЛОНИ ПОД НИЧИЙ ХОМОТ
И ЛЮТИ ЧУШКИ ХРАБРО ДРОБЕШЕ,
ДЕМОКРАТ ПО ДУША ВИНАГИ БЕШЕ-
МНОГО ИСТИНСКИ, МАЛКО ЦИНИЧЕН,
НО ОТ НАРОДА СВОЙ - ВИНАГИ ОБИЧАН!

КЪДЕ СЕ РЕЕШ ТИ, ДУХ НЕУКРОТИМ,
МОРЕ ОТ СЛОВО, ТЪЙ НЕОБХОДИМ,
ПРОКРАДВАЩА СЕ ТРЕПЕТНА ВЪЗДИШКА-
НА ЛЮБОВТА НАЙ-НЕЖНАТА НИШКА,
БОДЛИВ ТАРАЛЕЖ ОТ МЕЧТИ ОТНЕМАНИ,
КУП КАМЪНИ ВЪРХУ ЧУВСТВА ПОГРЕБВАНИ?

ЗА ВСЕКИ ОТ НАС КАКВО ЛИ ЗАПОМНИ -
МАЛКИ ЧОВЕЧЕТА С АПЕТИТИ ОГРОМНИ
ИЛИ - ДУМИ УБИВАЩИ, ПРЕДАТЕЛСКИ,
А МОЖЕ БИ УСМИВКИ ДОБРИ, ПРИЯТЕЛСКИ?
МЪЛЧИШ, ЗАРЕЯЛ ПОГЛЕД В БЕЗКРАЯ...
ПРОСТИЛ СИ ВСИЧКО, ЧУВСТВАМ ГО, ЗНАЯ.

ТИ, ДУХ НА ПОЕТА СВОБОДЕН, ВЪЗВИШЕН,
ОСМИВАЩ ЖИВОТА И ЯВЕН, И СКРИШЕН,
ВСИЧКО ЗА СВОИТЕ БРАТЯ УЗНАВАШЕ,
НО БЕШЕ ДОБЪР И ВСИЧКО ПРОЩАВАШЕ.
ЗАТОВА СИ  ВЕЛИК , ЗАЩОТО БЕ ЧОВЕЧЕН!
ЗАЩОТО СИ ДУХ БОЖЕСТВЕН, ВЕЧЕН!


...........................................................................
публикувано във в.\"АТИНСКИ ВЕСТИ\" и
книгата ми \"И ТРЪГНАХМЕ ПОНЕСЛИ СВОЯ КРЪСТ\"
АТИНА- 2004 г.
...........................................................................

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me