uFeel.me
ДО ПЪРВИ ПЕТЛИ
Автор: argonyk,  26 декември 2012 г. в 15:24 ч.
прочити: 238
Нощта се разлиства в мастилено синьо
и бухал минорно тъжи.
Доливам си чашата с истинско вино,
таванът измамно тежи.

Неказани думи висят в полумрака
и ласки предишни горчат.
Не срещам приятел, любима не чакам,
стените студени мълчат.

Потропвам артритно със пръсти и пуша,
под жълтия лунен картоф.
Минорната песен на бухала слушам
и котката храня с любов.

До първи петли - единак неугледен,
ще пия от виното тих...
В лимонено утро - приятел последен,
подреждам безсъници в стих.

Денят ще ме хапе без жалост и стръвно,
до кокал ще ръфа със злост.
Но болката в мен е отдавна безкръвна,
душата - на тялото гост...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me