uFeel.me
ДИМитровГРАДска ПРОлет
Автор: stefyvas,  20 март 2011 г. в 04:30 ч.
прочити: 179
ДИМитровГРАДска ПРОлет

Чакахме да цъфне теменужка,
то `зе че , ни удари градушка.

Нито пойна птичка пее,
нито дрян се жълтее.

Слънчо зад облаците се крие,
още червено вино се пие.

Още спят и кафявите мечки,
още цепим дърва за печки.

Не се е лиснал още и баира,
народа не налита още и на бира.

Мирише на пушеци и дим,
по кали-ща и локви вървим.

Снощи един порой се изсипа,
по \"бели гащи\" ни спипа.

Ама изсипа се като из ведро,
мазето заприлича на езеро.

До ел.таблото водата стигна,
токът лекичко намигна.

На пролет да се радваш-как,
стъпя ме от басамак на басамак.

Пак добре че, няма земетръси
и пороите са по-къси.

Дано,
подовете по-бързо да изсъхнат,
и дръвчетата вече да цъфнат.

А с жената сме отпускари.
Къде да я водя за минзухари??!

Реформа, реформа, реформа,
и пролетта стана ПРОформа...

19,03,2011 г. Н.Василев

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me