uFeel.me
Черен Петър
Автор: Kasiana,  15 февруари 2013 г. в 05:51 ч.
прочити: 317
Под слънчевите водопадни мигли
и дремещия всекосмичен етер
пристъпва върху алените цигли
чистачът на комини Черен Петър.

И зяпнали, следим го от земята
под облаците смело да танцува…
Прехласнати, завиждат му децата,
в мечтите си в небето с него плуват.

Сред тях и аз. Очаквам го да слезе –
усмивки за късмет по нас да ръсне…
А слънцето от жегата се плези –
аха, над покрива да се откъсне…

Но Петър под носа му преминава
по цигли и первази като котка…
Коя ли дева с ласки го дарява
и страстно му отваря свойта прòтка?

Коя ли е късметът негов, Боже,
че толкова е щедър на късмети?
В чие, ухаещо на обич ложе,
макар и чер, като жълтица свети…

-----------------

прòтка – малка портичка в ограда

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me