uFeel.me
ЧОВЕКЪТ В ЪГЪЛА
Автор: Liliyanaandreeva,  14 декември 2011 г. в 16:59 ч.
прочити: 227

 


 


Той не е крал,


не е от кал,


не е абдал…


     Той не е човека,


     в подредена аптека


     от Медина до Мека…


Виж колко е чиста


истината проста –


синева е лъчиста


на дъгата под моста…


     Тоз, който не е крал,


     който не ни е лъгал


     той честно е живял


     в своя малък ъгъл…


Просто и елементарно


семпло, скучно, скромно,


но в обществото коварно


сърцето му било огромно…


     Такъв е новият човек-


     ведър, сърцат и сърдечен,


     човекът на новия век


     е справедлив и човечен…


Дали те ще го затрият


и стъпчат долу в калта –


корените му да изгният


ще позволи ли света?...


     Скоро човекът ще се роди,


     ще израсне и ще възмъжее –


     човекът с човешките съдби,


     който по човешки ще живее…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me