uFeel.me
ЧЕРНАТА ОВЦА
Автор: regina,  3 март 2013 г. в 19:25 ч.
прочити: 270
Не искам да съм бяла и добра.
Заблудата, че ми отиват чифт криле във бяло,
затрупа малкия ми свят докрай
под перушина. (Нито зърно виждах, нито плява.)

Заглъхнах като в мек юрган от пух.
Зализах си послушно (с фиби) рошавата същност.
С прибрани чинно нокти, имах слух
единствено за ангела у мене и за пътя.

В безличност, тъкмо да се претопя,
и в бройно за пастира, в множеството \"овче стадо\",
как скъпи са за него проумях,
овцете черни - имащи куража да му бягат.

Тревожен как ожида ги с очи,
докато в кръв из тръните се свира да ги дири.
Заради своя търсен, блуден син,
без грижа и на произвола стадото натирил.

Не искам да съм бяла и добра.
Не искам участта на кротките, безволни твари.
Съдба да бъда \"черната овца\"
е изпитанието в обич, нужно на овчаря.

Радост Даскалова

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me