uFeel.me
Бягство
Автор: raders,  8 септември 2011 г. в 15:18 ч.
прочити: 194

     

 

Навярно стана време да си тръгвам.

По жарко лято трупам ледове.

Понякога от изгреви се мръква

и моят Бог мълчания кове.

 

Навярно ще ти бъда вечен длъжник.

Прокоба е, а може би – съдба.

Но тъжно ми е. Адски ми е тъжно

и раните превързвам с веселба.

 

Отивам си, но кой ли ще ме не чака.

Така било е винаги и пак.

Изпускам може би нарочно влака,

защото тук изобщо няма влак.

 

Отивам си и си измислям вечност. -

Безумен свят в безумно светъл ден,

че някъде безумно си далече,

макар и на една ръка от мен.

 

Измислям път с пристанища и саги.

Измислям си посоки от тъга.

От себе си бих искал да избягам. –

От себе си. От себе си. Сега!...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me