uFeel.me
"Буря\"
Автор: xaoc,  29 октомври 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 516
Небето синьо изведнъж почерня
и слънцето зад облаци се скри.
Неземен, мощен дъжд заваля
и следите от злините той изтри.

Вятъра с шепи грабна сухите листа,
като някакви мънички мухи
и за миг само за миг ги завъртя
и ги пръсна на хиляди страни.

Със страшна сила прозорците заблъска,
сякаш искаше да ги разбие и до мен да се допре,
а какпки дъжд да ме напръска,
да ме хване, да ме люлее и никога да не спре.

С гласът си хипнотичен обещаваше,
люлка от паяжини да ми направи.
Говореше ми и не спираше,
не искаше дори за миг да ме остави.

Птиците при мене той прати,
да ме викат, да ми пеят и говорят.
А аз гледах капките чудновати
и слушах, как по между си спорят.

Унесен в природната игра,
изпълних стаята със смях.
И щом отворих входната врата,
се разпаднах и с вятъра се слях.......

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me