uFeel.me
Бон диа, миа Магдалена! Добро утро, моя мила!
Автор: Chobanov56,  22 ноември 2012 г. в 07:11 ч.
прочити: 469
 

Бон диа, миа Магдалена! Добро утро, моя мила!


Добре ли спа?... Дано за сън спокоен да намираш сила!


Прегръщаш ли Никола нощем?... Той – плаче ли все още?


Наместо теб - мечока си прегръщаше той, късно нощем!...


Наместо теб!... Но казваше ми той – „Не ми помага много!“...


 


Кафявият мечок – подаръкът ти коледен от мене,


да гушка, каза му, щом мъката по тебе го обземе!...


Току пред пътя ни, детето - мечока си ми завеща,


за след раздялата, за път виновна - нали съм му баща!...


Семейният мечок ми завеща, пред път към теб, далечен!...


 


Мечока, завещан ми от детето, прегръщам днес пред сън!...


Боли ме и разбирам - мечокът е бездушен като пън!...


Мълчи,  мълчи - дори и да го мачкам нежно по гръбчето,


тъй както на заспиване, поискваше от мен детето!...


Тъй както, свикнала бе ти Никола, като малък още!...


Бон диа, Магдалена!... Гръбчето не забравяй – мачкай, ти!...


А старият мечок - е мъртъв!... Дано, Никола, ми прости!


 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me