uFeel.me
Близнаци
Автор: kalatea,  18 февруари 2011 г. в 08:13 ч.
прочити: 388
Над дългия ми поглед е морето,
а не под мен, а не пред мен и вътре...
Приижда като звън от кастанети.
Дали ще оглушея и замлъкна,

когато ме удари с остри нокти,
нащърбени от пясък, сол и миди.
Настръхнала и гладна дива котка.
Морето ме напада! Тръска грива,

така че да не видя как изчезват
във мократа му паст парчета слънце.
Сега съм оглушала раковина.
Сега съм онемяла и не мърдам.

Небето и морето са близнаци.
Нима се припознах? Дали съм мъртва?

Над погледа ми зее прясна рана
от смлени цветове, планктон и... въздух.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me