uFeel.me
Безвремие
Автор: kalatea,  28 май 2009 г. в 08:05 ч.
прочити: 472
на Диян

Ти познаваш нощта. И утехата
като ситен прашец по клавишите.
Няма мигли съня. Само шепи,
само тихи следи. Само дишане...

Ти познаваш смъртта – дълга сянка
като мах на криле над безбрежното.
Потъгувай! Сълзите са чайки –
жаден писък за ден. Бели преходи.

Ти познаваш страха. Чакаш времето
като жилав аршин през зениците.
Приласкай го. Пази го в сърцето си –
без да помним сме сиви и ничии.

Ти разчитай понякога знаците,
онзи остров без фар с диви хребети,
онзи син океан с объл пясък –
моят поглед оттам ще ти свети...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me