uFeel.me
Безкуполната църква
Автор: Елишка,  9 май 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 386
Засвири вятър. Завъртя парчетата.
На хълма се издигна облак прах
и храмът божи разпиля в полетата.
Не се замисли, че това е грях.


Безкуполната църква днес е дрипава.
Забравена от Бог... И запустяла.
Молитвата отдавна е притихнала.
Стените пазят спомена за вяра.


Петна напомнят някогашни свещи,
размазани по пода. (Той остана).
А беше дом. В неделни срещи
тълпа от вярващи там бе събрана.


Сега останките посрещат бурите,
след всяка буря по-разпръснати.
Камбаните ги чуват само глухите
И вярващите в своето възкръсване.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me