uFeel.me
Белоцветна
Автор: voda,  26 април 2011 г. в 08:18 ч.
прочити: 440
В градината, сред плодните дървета,
наесен бях най-младото дръвче.
Дълбоко пуснах корени и ето –
сега по ствола ми живот тече.

И ранна пролет радост в мен налива,
заплита в клоните ми слънчев смях.
Затуй сега, от всички най-красива,
блестя с корона в белоснежен цвят.
И сякаш съм невеста под венчило:
в очакване и малко страх трептя,
че утре плодовете ми тръпчиви
за теб с измамна хубост ще блестят.

И ти, едва дочакал да узреят,
ще впиеш устни в тях нетърпелив:
дали ще ме погледнеш със презрение,
или ще се усмихнеш мълчалив –

на дребните ми плодове  стипчиви?
Мен Бог ме е благословил така –
да мамя с обещания красиви.
Затуй и теб с цвета си приласках.


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me