uFeel.me
Бели менци...
Автор: pin4e,  21 април 2011 г. в 23:36 ч.
прочити: 677
Бели менци - звездите. Вода тънка разливат.
Пощръклели петлите утрогласно извиват.
По тревите се гонят светлосенки игриви.
Невестулки се молят да родят самодиви.

Зад оградата стара куцо куче се крие.
Няма селото гара. Влак изпуснат не вие.
А геранът пресъхнал. Опустяли къщята.
Гарван черен замръкнал си прехапа устата.

На миндера протъркан, стара котка промърква.
Една баба замръкна. Там... До празната църква.
Бели менци звездите. Вода светла донасят.
Бременни ли са дните, че кокошките снасят?...

18.05.2005

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me