uFeel.me
Бели Ангели
Автор: Pepiliya,  30 ноември 2011 г. в 11:58 ч.
прочити: 323
БЕЛИ АНГЕЛИ

Метна воала си тъгата
и с тъмнината си закри
звездите и дори луната,
а после в мен очи си впи.

С лапите сграби ми душата
в косите си- валма я сви
и сякаш хвърли я в реката,
та на парчета я взриви.

Забулена така в мъглите
сама се лутах по брега.
Търсех отчаяна звездите,
посока дирех, светлина.

Избухна мълния в небето.
Раздра го и зора роди.
Длани притисках към сърцето,
где пеперуда гнездо сви.

Проблесна пак, ръка протегна.
Събра парчетата в едно.
От горе някой се протегна
и ме погали със крило.

Събуди пролет във гърдите.
Надежда цъфна в розов цвят.
Очите вперих към звездите,
посрещайки един друг свят.

Гледах смаяна, онемяла
пратениците в захлас.
До един с наметка бяла,
с нежен и ефирен глас.

Ангели бели ми изпрати
приятелска, добра душа.
С грижовност и заръки святи-
Подкрепа в моята борба.

Така роди се тая песен
и хорът, ангелски, припя.
Ще топли тя моята есен
до края ми на таз земя. 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me