uFeel.me
БИВАЛИЦИ
Автор: toti55,  24 май 2012 г. в 15:38 ч.
прочити: 420


Разказват времената стари -
живели някакви си твари,
себични били, разнолики
и чувствали се най-велики.

И всеки ден, и всяка нощ
събирали огромна мощ,
и ето, че веднъж решили
с Природата да мерят сили.

Земята ги предупредила -
раздрусала ги с малка сила,
но тварите не я разбрали -
пак чувствали се господари.

От яд небето се вбесило
и плътно Слънцето закрило,
и бълвало нашир и длъж
светкавици и град, и дъжд.

Земята пък не издържала,
развихрила се, развилняла -
с вулкани, пепел, лава, дим -
изчистила ги до един.

Но за живот Земя тъжила
и ето пак го сътворила,
и уж Човекът - божи дар,
но пак се чувства господар.

Сече гори, морета свързва,
със ток живота си обвързва,
дели ядра и ги събира,
и уж така еволюира.

И пак себичен, разнолик -
така се чувства по-велик,
с компютри прави нов живот
и мери силите си с Бог.

Небето пак се натъжи,
отново Слънцето закри,
забълва пак нашир и длъж
светкавици и град, и дъжд.

И страницата се затваря -
историята се повтаря,
и мисля си - \"Дали Земята
се готви вече за разплата?\"



    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me