uFeel.me
БЕЛИ НОЩИ
Автор: Krassimira_Stoynova,  10 февруари 2013 г. в 07:58 ч.
прочити: 413

Искам да те срещна в зима снежнобяла,

в хаос от снежинки в трупащия сняг,

в падащата вечер, в суетня настала

от шейни извити с пърхащ конски впряг.

 

Искам да те срещна във дрезгавината

на фенер железен в млечна светлина,

изкован подобно своите събратя

във шпалир безкраен, до една река.

 

Ти ще ме познаеш! Вятър вей в палтата...

На снежинки танцът няма да ни спре!

Ой, ще спрем на моста и над перилата

ще ми кажеш нещо – само с думи две!

 

Не, поспри, не бързай да ме отминаваш!

Аз в декора руски, влюбих се, разбрах!

От любима книга, многообещаващ,

взех си го на заем – и го измечтах.

 

Накъде ме водят сняг, шейна, конете,

В степите далечни или в Петербург?

Даже да не зная, имам ги и двете –

северните нощи и – „любимъй друг”.

 

Но къде се скриха мойте бели нощи

с този мой измислен кавалер-жених?

На романтика ли  в пепелните мощи?

В книгата прастара? В Пушкиновски стих?!

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me