uFeel.me
(Анти)научно
Автор: Snowflower,  6 октомври 2010 г. в 18:50 ч.
прочити: 559

\"За да опознаеш един човек, трябва да изядеш един чувал сол с него.\"
 
 
           
Животът не стига за цял чувал сол
и вече храната, май, все пресолявам...
Поемаш ли риска, Приятелю мой,
със своята гозба и теб да гощавам?!...

Науката спори, а дните летят.
Доказват, че тях пък солта ги стопява...
От старите хора си знам мъдростта.
И вярвам, че Пътят без край продължава...

Сервирам сега. Ти... готов ли си с мен
да седнеш на масата с тази гощавка?!
От солта... чак горчи, но ден подир ден
по-малко в чувала остава... за двама...

Тук няма солница – за мене е тя –
препълнена скрих я от тебе, но моля те
прости ми... трошица е тази вина –
сол там си запазих за раните... своите...

             
 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me