uFeel.me
Ако имах пръчица вълшебна
Автор: tedddy,  16 април 2009 г. в 20:30 ч.
прочити: 632

Ако имах пръчица вълшебна във ръце

толкова много неща аз щях да направя

щях да посея добро във всяко сърце

щях злобата и подлостта надалеч да оставя.


Нямаше по света толкова хора да умират

от глад, мизерия и нищета

а нова надежда щяха да намират

във всяка сутришна капка роса.


Щяха със дъжда усмивки да валят

и всеки слънчев лъч щастие да дава

дори и през зимата цветята щяха да цъфтят

и топлина и нежност на ъгъла да се раздава.


Света като дъгата щях да оцветя

в меки и светли, искрящи цветове

щях от сивото и черното да го лиша

за да се появят усмивки на всяко лице.


Във всеки от нас тази пръчица е скрита

но да се появи ще трябва ти да я оставиш

и тогава с усмивка неприкрита

света по добър самичък ще направиш.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me