uFeel.me
Ад и Рай
Автор: severianin,  11 юли 2012 г. в 06:34 ч.
прочити: 347

Наричат я пречиста радост свята
добрите бели ангели небесни;
наричат я блаженство в небесата,
възпяват я в безсмъртните си песни...

Наричат я подаръкът на ада
рогати дяволи сред адски бездни,
на Сатаната тъмната награда,
сестра на мрака в черна нощ беззвездна...

И раят тук е прав, и адът – също.
Безвинна, съдена от съд суров,
ефирно беззащитна – и могъща,
на този свят наричат я
                                 Любов.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me