uFeel.me
АКРОСТИХ
Автор: Kasiana,  20 декември 2012 г. в 20:41 ч.
прочити: 195
Чанове медни прозвънват в нощта,
Едри звезди в небесата кръжат,
Сънни гори пак очакват вестта
Той да събуди заспалия свят…
Идещ отново сред нас Младенец
Тайнството Божие да възвести,
Обич да ръсне със снежен прашец,

Радост в душите ни пак да блести.
Осем посоки ще славят Иисус,
Жадни за мъдрости Божи, светù,
Дивен ще срещнат Христос Златоуст,
Ери отместил със крехки плещù…
Светъл проправил за хората брод,
Тежката участ на жертва поел,
Въглен изтлял, но родил за живот
Обич и вяра в летежа си смел…

Хляб за ума и сърцата ни дал -
Радар, улавящ печал и любов -
Искри в душите ни с обич посял,
С отческа мъдрост и свят благослов…
Той над човеците винаги бди -
Одър за нищите, огрев и плам,
Вяра, която съдбите реди -
Огнен светлик в православния храм.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me