uFeel.me
20 неравни реда за дъжда
Автор: Принцеса Променанде,  16 юни 2011 г. в 09:43 ч.
прочити: 270

Този дъжд някак нервно потропва
и събира в ръкава си бял
тротоарните езерни стъпки,
но не помни къде си живял ...
Нямаш сянка. Ъглите не помнят
кратка радост, а болката спи
на перваза, буркан перуники
крият синьо от нечий очи.
А дъждът се промъква коварно,
като струйка от сребърна кръв
мога ли в шепи да я събирам
тази небесна пъпна връв?
Посипват облаците кестенов прашец
по темето на вторнишките къщи
дъждът ми днеска - мокър котарак
престорено нахално ме обгръща.
Прилепва роклята ми - хулиган!
къдрици рози слага зад ушите
чадъри пъстри - лодки в океан
И котешки ми днес сълзите ...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me